малко е извън темата но сори моля препоръчаите ми дискове вентилирани и надупчени и накладки за тях има едни в алфисти.бг http://www.alfisti.bg/?step=module_a...cat=138&lang=2 ето линка за тях ако някои има опит или представа дали са добри да пише и да ги отнасям и кажете и за наклатките откаде и какви да си зема
Известие
Collapse
No announcement yet.
Допустимо износване на спирачни дискове ?!
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от bobaka Покажи съобщениемалко е извън темата но сори моля препоръчаите ми дискове вентилирани и надупчени и накладки за тях има едни в алфисти.бг http://www.alfisti.bg/?step=module_a...cat=138&lang=2 ето линка за тях ако някои има опит или представа дали са добри да пише и да ги отнасям и кажете и за наклатките откаде и какви да си зема_______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Първоначално публикувано от bobaka Покажи съобщениеа накладки какви
Ето и някои мнения за пърформънс дисковете:
Спирачни дискове за 145/6, 257 мм-с канали и/или перфорирани - Club Alfa Romeo Bulgaria_______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
въпросче
Колеги да ползвам темата за едно въпросче. Скоро сам си смених предните дискове, и ми се струва, че хода на спирачния педал е малко по - голям, отколкото като бях със старите дискове. Дали трябва още да покарам, докато паснат добре накладките с новите дискове или има нещо, което не съм направил както трябва ?
п.п накладките не съм ги сменял, защото са на 2-3к...
Преди спирачния педал ми беше по - чувствителен, докато натисна и хващаха, но сега трябва повечко да натискам. Трябва ли да се обезвъздушава нещо или да си карам така ?
Мерси предварително
Comment
-
Диска като го разопаковаш е намазан със специална смазка да не корозира - ти изтри ли я със спирт или със спрей за чистене на спирачни дискове..?
А също така какви накладки сложи - ако си боцнал някой еФтин боклук и от това може да е... И на последно място, може и наистина да трябва обезвъздушаване, не вреди профилактично да ги понапомпаш...
Comment
-
На фиат браво бях сложил само отпред някакви измислени накладки "тръстинг" и хода на педала беше доста по-голям отколкото преди смяната. След неколкократно обезвъздушаване без ефект и последващ съвет от известен форумен батка, махнах измислените накладки, сложих TRW и хода на педала се скъси наполовина, без да пипам спирачната течност (с другите накладки едва ли бях карал повече от 500 км, така, че и те си бяха чистак нови).
По отношение на тази смазка, не съм убеден, че няма проблеми след 300км, защото тя може да се е напоила в накладката и да прецаква пак нещата...
Comment
-
Не знам какво имаш предвид под "хубавото феродо", предполагам, че е високата им серия (а не най-евтината FSL)... Ако е така, не мога да си представя как с комплект накладки, който струва под 50 лева, колета би спирала "малко по-добре" от комплект накладки, който струва малко над 200 лева при рaвни други условия...
Ако феродото е било FSL вече съм напълно съгласен, че е възможно
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщениеНе знам какво имаш предвид под "хубавото феродо", предполагам, че е високата им серия (а не най-евтината FSL)... Ако е така, не мога да си представя как с комплект накладки, който струва под 50 лева, колета би спирала "малко по-добре" от комплект накладки, който струва малко над 200 лева при рaвни други условия...
Ако феродото е било FSL вече съм напълно съгласен, че е възможноПросто в класа на бюджетните накладки/дискове тези според мен са идеални!
Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
BMW 328i
Comment
Comment